top of page

Έκθεση

“ΠΥΞΙΔΕΣ ΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ”

Ημερομηνία:

26 Φεβρουαρίου 2020

Διοργάνωση:

Χριστόπολος Ηλίας, Καλαμένιος Μάνος

Η έκθεση “Πυξίδες. Σκεύη Πολύτιμων”, με αρχαία αγγεία τύπου πυξίδας και με σύγχρονα έργα τέχνης του Ηλία Χριστόπουλου και του Μάνου Καλαμένιου.

Τα αγγεία τύπου πυξίδας είναι από τα πιο χαρακτηριστικά της αρχαιότητας και χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση πολύτιμων αντικειμένων, κοσμημάτων αλλά και καλλωπιστικών και καλλυντικών σκευασμάτων.

Στην έκθεση εκτός από τα σύγχρονα έργα παρουσιάζονται και χαρακτηριστικά δείγματα πυξίδων που προέρχονται από τις αρχαιολογικές συλλογές και τα μουσεία της Μεσσηνίας αλλά και από τις αρχαιολογικές αποθήκες, προκειμένου να καταδείξουν τη συνομιλία των αρχαίων αγγείων και των σύγχρονων έργων τέχνης. Επιχειρήθηκε να υπάρχει μια ζωντάνια στην ανάμειξη των αρχαίων αγγείων και των σύχρονων πυξίδων. Έχουν επιλεχθεί με βάση την καλλιτεχνική αξία ή τη σπανιότητα κάποιες από τις σημαντικότερες πυξίδες που διαθέτει η Μεσσηνία που χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο μέχρι και τα ελληνιστικά χρόνια

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Επικοινωνία:

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, Αγίου Ιωάννου 3, Καλαμάτα 241 00

2721083485

bottom of page